Langkau ke kandungan utama
noneUsaha Kelestarian

Usaha Kelestarian

Kami yakin untuk mewujudkan dunia yang lebih bersih dan sihat. Inilah sebabnya kami bekerja keras untuk memperbaiki jejak karbon kami dari awal jangka hayat produk kami hingga ke akhirnya. Lagipun, kami percaya bahawa berbuat baik untuk planet bermula di rumah.

Projek Pencetus

Projek Pencetus -- satu inisiatif daripada Dettol -- mempunyai matlamat yang tinggi: untuk mencipta koleksi lengkap produk-produk daripada bahan-bahan yang lestari.

Kami telah pun bermula. Tisu permukaan baharu kami dibuat daripada 100% serat tumbuhan terbiodegradasi; pek isian semula semburan kami dibuat dengan 70% kurang plastik - dan banyak lagi yang akan datang.

Picu semburan bebas logam kami yang inovatif dilancarkan pada tahun 2018 dan kini sedang dipindahkan ke seluruh portfolio produk global kami dengan cadangan tarikh siap pada tahun 2021. Kami juga telah menggunakan reka bentuk yang lebih kecil untuk botol semburan, yang akan mengurangkan keseluruhan penggunaan plastik kami dalam jangka pendek.

Di samping itu, kami telah bekerjasama dengan TerraCycle di AS dan UK untuk mengitar semula bahan yang tidak boleh dikitar semula secara meluas di peringkat majlis tempatan, termasuk lamina fleksibel.

Dan banyak lagi yang akan datang...

none

Ikrar plastik kami

Dettol, bersama-sama syarikat induk kami iaitu RB, komited untuk menghapuskan dan mengurangkan penggunaan pembungkusan plastik sekali guna kami di mana sahaja yang mungkin untuk membantu menangani dan mengurangkan kesannya terhadap planet kita.

Menjelang tahun 2025:

  • 100% pembungkusan kami boleh dikitar semula atau diguna semula.
  • Di mana kami akan terus menggunakan plastik dalam pembungkusan, kami akan memastikan sekurang-kurangnya 25% kandungannya adalah plastik kitar semula menjelang tahun 2025, jika boleh atau dibenarkan oleh pengawal selia.
  • Semua produk Dettol akan dilabel dengan jelas untuk memberitahu anda cara terbaik untuk mengitarnya semula.
  • Kami akan meneruskan projek kami dengan mengkaji peningkatan kebolehkitaran semula terhadap bahan bermasalah, termasuk lamina, tiub, gelembung PVC, komposit dan pam.

Tugas kami tidak berakhir di sini, kami akan terus mengenal pasti rakan kongsi dan tindakan yang boleh kami ambil untuk dunia yang lebih bersih dan sihat.

KAMI KEPAKARAN