Langkau ke kandungan utama
noneSejarah Kami

Sejarah Kami

Pada awalnya digunakan di hospital pada tahun 1930-an, Dettol tidak lama kemudian mendapat tempat di rumah-rumah. Hari ini, kami ialah jenama kebersihan terkemuka di dunia yang dipercayai oleh jutaan orang.

Semuanya bermula dengan naluri semula jadi untuk melindungi

Kita semua mempunyai sifat garang untuk melindungi orang yang kita sayang daripada bahaya dan penyakit. Sama ada untuk melindungi keluarga kita, kawan-kawan, haiwan peliharaan atau orang yang tidak dikenali dalam komuniti kita - memastikan orang ramai sihat dan selamat menjadi tumpuan dalam fikiran kita. Tetapi tidak kira siapa anda - seorang profesional penjagaan kesihatan atau ibu bapa, persoalan daripada semua pihak selalunya adalah bagaimana saya boleh melindungi mereka yang saya sayang dengan cara paling berkesan?

Menentang status quo melalui sains

Pada awal abad ke-19, dipercayai penyakit berpunca daripada ketidakseimbangan badan. Dettol, bagaimanapun, menggunakan pendekatan yang berbeza. Kami berbangga dengan sains progresif yang mengemukakan cara pemikiran baharu - bahawa penyakit disebabkan oleh kuman yang menjangkiti melalui aktiviti harian kita dalam kehidupan. Ia kemudiannya mendapati bahawa berjuta-juta penyakit boleh dicegah melalui amalan kebersihan yang berkesan.

Dettol dilahirkan

Didorong oleh naluri biologi ini untuk membantu melindungi masyarakat dan menggunakan kepakaran saintifik kami, Dettol memulakan misi untuk mencipta dunia yang lebih sihat, bersih & selamat. Kami mula merumuskan produk yang berkualiti tinggi dan berkesan dengan misi itu. Seterusnya, konsep pedang (untuk membunuh kuman berbahaya) dan perisai (untuk melindungi komuniti kita) dibentuk. Beberapa tahun kemudian, kami masih memperjuangkan ideologi ini dan menjadi peneraju kesihatan & kebersihan global seperti sekarang.

Keberkesanan, kepercayaan & pendidikan

Lahir pada tahun 1933, Dettol telah dicipta untuk doktor dan pertama kali diperlukan apabila berjuta-juta ibu dan bayi mati akibat sepsis selepas bersalin. Kami mendidik profesional penjagaan kesihatan dan melengkapi mereka dengan Dettol untuk menyahkuman bekalan perubatan sebelum melahirkan bayi - sekali gus menghapuskan pendedahan pesakit kepada bakteria dan virus. Dalam masa hanya 2 tahun, kejadian sepsis puerperal menurun sebanyak 50%.

Sejarah Kami

1935 - 1939

Dettol telah dibawa kepada orang ramai di seluruh dunia dalam bentuk cecair Antiseptik, juga diiktiraf sebagai salah satu produk kami yang paling ikonik setakat ini.

Sejarah Kami

1950

Dettol lebih mudah didapati secara meluas

Dettol Sejarah Kami

1958

Dilancarkan ke kedai-kedai runcit di UK

Dettol menjadi perintis dalam kesihatan & kebersihan melalui inovasi

Kami tidak mahu perjuangan kami menentang kuman hanya setakat menyahkuman bekalan perubatan dan merawat luka. Tangan, permukaan dan pakaian juga merupakan tempat pembiakan bakteria & virus yang boleh menyebabkan orang jatuh sakit. Pada tahun 1979, Dettol mula mengembangkan lagi teknologi, pengetahuan dan sumbernya untuk memperkenalkan lagi format baharu bagi membantu melindungi lebih ramai orang dan lebih banyak tempat di seluruh dunia dengan cara yang sangat berkuasa. Dan... sejak itu, kami tidak berhenti berinovasi.

Sejarah Kami

Apabila Dettol terus berkembang dan memenuhi janjinya untuk melindungi, ia semakin disukai oleh jutaan orang di lebih daripada 124 negara.

none

Hakikatnya, walaupun Dettol dan komuniti pelindung kami telah mempertingkatkan hal ehwal kesihatan & kebersihan secara global, kami masih mempunyai lebih banyak perjuangan yang kami perlu hadapi untuk dunia yang lebih baik.

Kami terus melindungi

Kami berusaha untuk terus melindungi daripada kuman setiap saat. Tidak kira siapa anda atau dari mana anda berasal. Kita bersama-sama dalam hal ini, marilah kita sama-sama berjuang untuk dunia yang lebih sihat dan bahagia.

KAMI KEPAKARAN