Langkau ke kandungan utama
noneSains dan Inovasi

Sains dan Inovasi

Pusat Penyelidikan, Pembangunan & Inovasi kami terdapat di seluruh dunia. Dari hab makmal utama kami yang terletak di AS ke makmal serantau kami di UK, China dan India. Di sinilah kami menyelidik, membangunkan dan menguji produk dengan teliti untuk memastikan ia sesuai untuk anda dan rumah anda.

Penyelidikan dan Pembangunan

Kami telah mereka produk untuk penjagaan rumah dan diri anda selama lebih 80 tahun. Kami berusaha untuk memastikan produk kami sentiasa yang terbaik untuk keperluan isi rumah dan keluarga anda. Didorong oleh keinginan untuk melindungi orang ramai melalui kebersihan, kami komited untuk menginovasi produk pelopor setiap tahun. Di sebalik inovasi kami, kami mempunyai penyelidik berbakat, saintis dan pakar kebersihan di seluruh dunia. Mereka membantu kami mengambil peranan utama dalam kebersihan, tetapi kami juga berhubung rapat dengan organisasi tempatan dan global untuk meluaskan perbincangan dan mendekati kesihatan dan kebersihan sebagai satu gabungan kuasa.

Bersama-sama, makmal inovasi ini membantu kami mengambil peranan utama dalam kebersihan, tetapi kami juga berhubung rapat dengan organisasi tempatan dan global untuk meluaskan perbincangan dan mendekati kesihatan dan kebersihan sebagai satu gabungan kuasa.

Sains sepintas lalu

Bagaimana kita menyingkirkan virus?

Matlamat virus adalah untuk menggandakan dirinya tetapi ia tidak boleh melakukannya sendiri. Virus perlu masuk ke dalam kita dan menjangkiti sel-sel kita yang sihat. Permukaan boleh tercemar dengan virus dengan mudah, terutamanya jika ia berdekatan dengan seseorang yang dijangkiti. Permukaan ini menyediakan rumah sementara untuk virus berpindah, terutamanya ke tangan mereka yang bersentuhan dengannya. Tangan yang tercemar kemudiannya boleh memindahkan mana-mana virus yang ada ke muka kita yang kita kerap sentuh sepanjang hari. Ini memberikan laluan kepada virus untuk memasuki badan kita.

Walau bagaimanapun, produk Dettol membantu menghentikan virus pada permukaan atau tangan kita, dan oleh itu menghalangnya daripada masuk ke dalam badan adalah langkah pertama untuk memutuskan kitaran jangkitan. 

Cara kami membunuh bakteria

Kami membunuh bakteria dengan menyebabkan protein menjadi rosak dan lapisan luar sel bakteria dan seluruh sel akhirnya hanya terbelah terbuka dan mati. Ketahui lebih lanjut di bawah.

Manifesto bahan-bahan kami

Produk kami melawan patogen dan mikroorganisma berbahaya yang boleh ditemui di tangan, badan, fabrik dan permukaan kita. Bahan-bahan yang kami gunakan diuji dengan teliti, diletakkan secara telus pada pembungkusan kami, dan dalam jumlah minimum yang diperlukan untuk memastikan anda selamat.

Terokai lebih lanjut di halaman bahan-bahan khusus kami.

none

Inovasi

Pendekatan kami terhadap pembangunan produk

Pembangunan produk adalah bahagian utama perniagaan kami dan hasil daripada komitmen yang tidak berbelah bagi terhadap kecemerlangan.

  1. Pengawasan kawal selia memastikan kami mematuhi undang-undang di seluruh dunia. Ini membantu kami menghasilkan produk akhir yang berkualiti dan selamat digunakan.
  2. Keupayaan Analisis kami membolehkan kami menguji produk kami dengan teliti dengan tujuan untuk mengekalkan standard kecemerlangan klinikal yang sangat tinggi.
  3. Inovasi sains membantu kami mengenal pasti teknologi baharu, membangunkan formula baharu dan kekal paling maju dalam pembungkusan produk yang lestari. 

Kelestarian adalah penting

Kami menginovasi produk akhir yang membantu melindungi keluarga dan alam sekitar anda. Sama ada pembungkusan yang lebih mesra alam, inisiatif kitar semula, label yang teliti atau penyumberan bahan yang lestari, kami berhasrat untuk melakukan lebih banyak lagi. Terokai lebih lanjut hari ini.

KAMI KEPAKARAN