Langkau ke kandungan utama
noneSoalan Lazim

Soalan Lazim Dettol

Keberkesanan produk

Produk disinfektan kami mengandungi bahan aktif yang mempunyai aktiviti pembasmi bakteria dan/atau pembasmi virus. Untuk mengesahkan paras bahan aktif, semua produk diuji mengikut piawaian Eropah.

Terdapat kemungkinan ia disebabkan oleh kedap udara. Untuk melepaskan kedap udara:

  1. Letakkan produk di atas sink
  2. Pusingkan picu ke kedudukan 'Off'
  3. Tarik picu ke belakang, kemudian lepaskan
  4. Ulang tindakan mengepam perlahan-lahan
  5. Pusingkan picu ke kedudukan 'On'
  6. Ini sepatutnya melepaskan sebarang udara yang telah terperangkap dalam tiub dan membolehkan produk berfungsi.

Jika ia masih tidak berfungsi selepas proses ini, sila hubungi talian perkhidmatan pengguna kami: 1-800-888-889, Isnin hingga Sabtu 9.00 pagi – 5.30 petang kecuali Cuti Umum

Tidak - Pensanitasi Cucian Dettol ialah bahan tambahan yang membunuh 99.9% bakteria walaupun di bawah suhu 30°C supaya anda berasa yakin bahawa pakaian anda bersih tanpa kuman setiap kali, dalam apa jua suhu anda mencuci (Terbukti berfungsi dalam suhu kitaran bilas serendah 15°C). Hanya tambahkannya ke dalam rutin cucian biasa anda selepas memasukkan detergen anda.

Pensanitasi Cucian Dettol bertujuan sebagai pelengkap untuk detergen pakaian bagi menyingkirkan kuman & bakteria pada pakaian anda. Sila rujuk label produk untuk arahan penggunaan selanjutnya.

Gel Mandian Dettol selamat digunakan oleh kanak-kanak berumur 3 tahun ke atas.

Setelah melalui ujian makmal pihak ketiga yang terperinci, beberapa produk khusus Dettol telah menunjukkan keberkesanan (>99.9 penyahaktifan) terhadap Novel Coronavirus 2019 (COVID-19), SARS-CoV-2 apabila digunakan mengikut arahan penggunaan. Produk khusus tersebut ialah: Disinfektan Antibakteria, Semburan Disinfektan

Anda mungkin perlu membilas permukaan dengan bersih selepas menggunakan produk Dettol. Untuk mengetahui sama ada ini adalah perlu, sila layari halaman penerangan produk untuk produk yang dimaksudkan.

Bahan-bahan

Sebagai peranan utama dalam pendekatan etika kami, kami komited untuk tidak menjalankan ujian haiwan melainkan kami dikehendaki berbuat demikian dari segi undang-undang. Jika keselamatan produk dipersoalkan atau terdapat keperluan untuk menyediakan maklumat percubaan klinikal pra-manusia untuk portfolio kesihatan kami, kami akan melakukan ujian tersebut.

Kesihatan & Alahan

Apabila produk kami digunakan dengan betul, produk tersebut mungkin selamat digunakan berhampiran haiwan peliharaan. Walau bagaimanapun, jangan benarkan haiwan peliharaan menjilat atau berjalan di atas permukaan yang basah dan baru didisinfeksi. Pastikan untuk membilas dengan bersih mangkuk makanan/mainan dengan teliti sebelum memberikannya semula kepada haiwan peliharaan anda. Gunakan pembasmi kuman dengan selamat. Sentiasa baca label dan maklumat produk sebelum menggunakan.

Ini bergantung pada produk yang dimaksudkan. Sila layari halaman penerangan produk untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

Kami mempunyai beberapa produk seperti Pembersih Permukaan Berpicu & Tisu Basah Antibakteria yang sangat sesuai untuk kelengkapan kanak-kanak. Sila layari halaman penerangan produk untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk yang dimaksudkan.

Pembungkusan & Pembelian

Kami komited untuk menghapuskan dan mengurangkan penggunaan pembungkusan plastik sekali guna kami di mana sahaja yang mungkin untuk membantu menangani dan mengurangkan kesannya terhadap planet kita. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang usaha kelestarian kami, baca lebih lanjut di sini.

Untuk mengetahui di mana anda boleh membeli produk kami, sila layari halaman penerangan produk untuk mengetahui tempat ia boleh didapati.

Kami memberi jaminan kepada anda bahawa produk yang dijual melalui saluran luar talian atau dalam talian dari Kedai Rasmi RB adalah tulen.

Walau bagaimanapun, jika anda mengesyaki bahawa produk tersebut mungkin produk tiruan, anda boleh melaporkan/menyerahkan aduan kepada pasukan kami & kami akan menjalankan siasatan lanjut untuk anda.